Onzekerheid opvullen met zelfvertrouwen.

In mijn praktijk ontmoette ik deze dappere jongen van 9 jaar. Hij voelde zich onzeker en wilde graag meer zelfvertrouwen. Na een aantal sessies gingen we kijken hoe ver hij is. Via een opstelling gingen we de onzekerheid, het zelfvertrouwen en de jongen zelf opstellen. Hij kwam tot de conclusie dat er een gat in zijn onzekerheid zat, een lege ruimte. Deze lege ruimte heeft hij opgevuld met een stukje zelfvertrouwen en legde toen de beide cirkels een klein beetje op elkaar. Zijn conclusie was; als ze allebei samenwerken dan sta ik steviger en kan ik onzekere situaties beter aan. Toen legde hij de cirkel die stond voor hemzelf erbij en zei: “zo zijn we één geheel”. Na afloop tekende hij wat hij ervaren had.

Zo mooi om te zien hoe een kind zelf met een oplossing komt. Ik ben trots op deze topper.